Over ons

Deze webwinkel is onderdeel van de actie ‘OMLAAG DIE METER’ die de HBV, ALWEL samen ontwikkeld hebben met Duursaam Etten-Leur, Centrum voor Wonen en Stichting Duurzaam Stoer.

 

ALWEL  

Duurzaamheid is voor ALWEL geen loos begrip.  ALWEL vertaalt de  duurzaamheid naar concreet handelen. Voor haar huurders, haar eigen organisatie en de omgeving. 

 

HBV  

De huurders belangen vereniging is een actieve vereniging die de belangen van de huurders van ALWEL. Ze is de gesprekspartner voor de corporatie voor alle zaken die de huurders direct of indirect aangaan. Bij de fusie waaruit ALWEL is ontstaan heeft de HBV middelen toegewezen gekregen. Met deze middelen kan ze directe belangen van huurders ondersteunen. De HBV ondersteunt de duurzaamheidsambitie van ALWEL. De middelen wil ze daarom inzetten om de bewoners te helpen energie te besparen. 

Duursaam Etten-Leur 

DuurSaam Etten-Leur wil bereiken dat in 2020 in Etten-Leur 20% duurzame energie wordt opgewekt. Zij wil dit realiseren door elkaar te helpen energie te besparen en op te wekken, en door het energieverbruik zichtbaar te maken (meten is weten). Een belangrijk doel voor DuurSaam Etten-Leur is zoveel mogelijk woningen energieneutraal te krijgen: d.w.z.. er wordt net zoveel energie opgewekt als wordt verbruikt.

Centrum voor Wonen 

Het Centrum voor Wonen biedt informatie en een vrijblijvend integraal advies om het langer zelfstandig wonen mogelijk te maken. Het onderscheidende van het Centrum voor Wonen is dat ze laagdrempelig is en gratis informatie en advies verstrekt.

 

Stichting Duurzaam Stoer  

In 2050 gaan wij voor een energieneutraal West-Brabant. Samen met particulieren, bedrijven, gemeenten en scholengemeenschappen zorgt Stichting Duurzaam STOER ervoor dat West-Brabant de komende jaren steeds duurzamer wordt.

Om dat te realiseren, biedt Stichting Duurzaam STOER een concrete helpende hand bij de ondersteuning van energietransitie op lokaal niveau in West-Brabant. Met diensten en producten voor iedereen, die wij zelf ontwikkelen, collectief inkopen of door samen te werken met anderen. Want samen staan we sterk.

 

Bij de energietransitie vinden we het belangrijk dat iedereen mee doet en ook mee kan doen:

de energietransitie is van ons allemaal !

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »