Vloerverwarming pompschakelaar

De Watts Therma Control pompschakelaar is een multifunctionele schakelaar voor verwarming of koeling. De schakelaar wordt geleverd inclusief interne en externe sensor. De interne sensor is een thermostaat. De externe sensor is middels een clipsensor. Dank

Artikelnummer: 104326655

De Watts Therma Control pompschakelaar is een multifunctionele schakelaar voor verwarming of koeling. De schakelaar wordt geleverd inclusief interne en externe sensor. De interne sensor is een thermostaat. De externe sensor is middels een clipsensor. Dankzij de beide sensoren is dit artikel zowel een schakelaar als een thermostaat. Hierdoor is hij voor zeer verschillende situaties inzetbaar.
Als u de pompschakelaar voor uw vloerverwarmingssysteem wilt gebruiken, dan kunt u het beste de clipsensor gebruiken. U dient de clipsensor op uw warme aanvoerleiding aan te sluiten. De pompschakelaar schakelt uw systeem aan wanneer u warmte vraagt. Wanneer u warmte vraagt, wordt de warme aanvoerleiding warm. De clipsensor detecteert dit en schakelt uw circulatiepomp in. Met deze methode wordt uw vloerverwarmingssysteem pas ingeschakeld op het moment dat u dat echt nodig heeft. Dat is nog eens energie besparen op een slimme manier!

Deze slimme schakelaar heeft tal van functies en kan dus ook voor uiteenlopende doeleinden worden gebruikt. U kunt hem bijvoorbeeld ook gebruiken bij terrarium verwarming. Stel de controller in op verwarmingsmodus, pompprotectie uitgeschakeld en gebruik de externe sensor. De Watts Therma Control thermostaatfunctie kunt u ook gebruiken bij bijvoorbeeld verwarmingselementen, elektrische kachels, radiatoren, lage en hoge temperatuurpanelen en gemotoriseerde kleppen. U kunt de interne sensor gebruiken als u op basis van de gemeten temperatuur een verwarming- of koelingelement in of uit wilt schakelen.

Het display geeft de temperatuur en functies aan. De pompschakelaar is voorzien van EEPROM opslag. Deze opslag is een vorm van permanent geheugen om data op te slaan. Dit betekent dat de pompschakelaar zijn instellingen behoudt, zelfs als de stroom is uitgevallen. De TC500 heeft een pompprotectie functie. Als de pompprotectie is ingeschakeld zal de controller elke 11 uur voor 30 seconden worden geactiveerd. Dit voorkomt kalkaanslag in uw pomp en verlengt de levensduur van uw pomp. De temperatuurinstelling staat standaard ingesteld op 28°C.

Deze pompschakelaar is zo ontwikkeld dat hij makkelijk te gebruiken is bij uw vloerverwarmingssysteem.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »